Of het nou een goedkope autoverzekering is of niet, in Nederland is een autoverzekering verplicht. Dat geldt voor als je auto op de openbare weg staat. Dus ook als je een auto hebt geparkeerd op de openbare weg en er nooit in rijdt is een verzekering verplicht. En het is verstandig je aan deze wet te houden. De boetes die opgelegd worden als je niet verzekerd bent, liegen er namelijk niet om. Dan maar beter een goedkope autoverzekering afsluiten. Er zijn in ons land drie basisverzekeringen die je naar eigen wens verder aan kunt vullen. Zoek je een goedkope autoverzekering, dan kom je in elk geval uit bij een WA verzekering.

Voor een dubbeltje op de eerste rij

In Nederland wordt vooral gezocht naar een goedkope autoverzekering, het zal in onze genen zitten. We zitten nou eenmaal graag voor een dubbeltje op de eerste rij. Een goedkope autoverzekering is in elk geval een WA verzekering. Deze verzekering moet je dus minimaal hebben als je de openbare weg opgaat. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze goedkope autoverzekering biedt de kleinste dekking. Dat betekent dat als je een ongeval met de auto krijgt, alleen de schade die jij bij anderen aanricht vergoed wordt. Je eigen auto valt niet onder de dekking van de verzekering. Dat mag je zelf oplossen verder. De goedkope autoverzekering in de vorm van een WA verzekering zie je vaak bij auto’s die ouder zijn dan tien jaar.

WA+ beperkt casco: voor auto van zes tot tien jaar oud

Is dit je niet genoeg en heb je een auto die zo tussen de zes en tien jaar oud is? Dan kan de WA+ beperkt casco een prima verzekering voor je zijn. Deze is iets duurder ten opzichte van de goede autoverzekering. De dekking is dan ook uitgebreid Nog steeds ben je niet verzekerd als je bij een ongeval betrokken raakt. Wel ben je nu verzekerd tegen brand en diefstal, zoals dat ook geldt voor joyriding. De meest uitgebreide basisverzekering is de allrisk verzekering. Deze wordt ook wel WA+ volledig casco genoemd. Nu geldt er wel een verzekering als je schade aan je eigen auto hebt bij een ongeval, ongeacht of het nou je eigen schuld is of niet. Nieuwe auto’s en auto’s tot zo’n vijf jaar oud worden vaak allrisk verzekerd. Bij de drie basisvormen van de autoverzekering kun je kiezen voor allerlei aanvullende verzekeringen. Want dat betreft kwam wat de verzekering betreft maatwerk geboden worden.

Neem de aanvullende inzittendenverzekering

Kies je bijvoorbeeld voor een inzittendenverzekering? Dan wordt een vast bedrag uitgekeerd mochten inzittenden en de chauffeur als gevolg van een ongeval blijvend invalide geraakt zijn. Ook bij overlijden wordt uitgekeerd. Je kunt ook kiezen voor een pechhulp verzekering en voor een rechtsbijstandverzekering, om maar enkele van de aanvullende verzekeringen te noemen. Zeker deze laatste verzekering is aan te raden. Auto’s worden niet zelden inzet van een conflict. En dan is juridische ondersteuning natuurlijk wel zo prettig. Sterker nog, het is vaak bitter hard nodig. Een allrisk verzekering met aanvullende verzekeringen kun je niet scharen onder de noemer goedkope autoverzekering. Wel kun je zeggen dat je dan uitstekend verzekerd bent. Het is maar net waar jij prioriteit aan geeft.

Je betaalt per regio verschillende premies voor de autoverzekering

Op jacht naar een goedkope autoverzekering kunnen je zwaar gefrustreerd raken. Zo kan het zijn dat als jij en je vriend dezelfde auto rijden, jij toch veel meer aan premie moet betalen. De hoogte van de premie wordt namelijk mede bepaald door het aantal schadevrije jaren. Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe lager de premie is. Bij de totstandkoming van de premie speelt ook het gewicht van de auto een rol en ook zeker de woonplaats. Woon je op het platteland dan betaal je doorgaans meer premie. De kans op een ongeluk in de grote stad is immers veel groter. En dus liggen de premies daar ook hoger. Er wordt tegenwoordig zelfs per woonplaats gekeken. Woon jij nou uitgerekend in een stad of stadje waar veel auto’s gestolen worden? Dan kan het zomaar zijn dat je meer premie betaalt. Voor een goedkope autoverzekering ga je dus bij voorkeur naar het platteland, waar weinig auto’s op de weg zijn en waar geen auto’s gestolen worden. Bovendien heb je als je echt een goedkope autoverzekering wenst nooit schade hebben opgelopen.

Voor je eigen bestwil

Zonder dollen, een autoverzekering is uitermate belangrijk. En dat niet alleen omdat het wettelijk verplicht is. Ga maar na; wat gebeurt er als je betrokken raakt bij een ongeluk en je niet verzekerd bent? Dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Zoiets kan de rest van je leven beïnvloeden. Het is dus nadrukkelijk voor je eigen bestwil om een autoverzekering af te sluiten.

Je auto verzekeren doe je hier!

Op zoek naar goedkope autoverzekering in de laatste maanden van het jaar

In de laatste maanden van het jaar gaan heel veel mensen op zoek naar een goedkope autoverzekering. Dat gebeurt omdat overstappen van verzekeraar erg gemakkelijk is tegenwoordig. Doorgaans vergelijken mensen alleen op basis van de prijs. Probeer echter wel breder te kijken en zoek niet alleen een goedkope autoverzekering, zoek vooral een goede verzekering. Een met een goede prijs- kwaliteitsverhouding vooral.  Het overstappen van een andere verzekeraar omdat die een goedkope autoverzekering biedt is tegenwoordig aan de orde van de dag. Overstappen is sinds enige jaren gemakkelijker geworden, dat geldt overigens voor alle verzekeringen. Mocht je een goedkope autoverzekering vinden en willen overstappen, dan kan dat tot 31 december, 00.00 uur. Overstappen kost je amper moeite, want zo goed als alles wordt voor je gedaan. Dit tot het informeren van je huidige verzekeraar aan toe. Zorg alleen dat je een ID-kaart in de buurt hebt, net als het rekeningnummer van je bankrekening. De overstap zal vervolgens soepeltjes verlopen. Daar heb je dus verder geen omkijken naar. Door dit elk jaar opnieuw te doen voor al je verzekeringen, weet je dat je steeds op de goedkoopste wijze verzekerd bent. Overstappen is dus wel degelijk aantrekkelijk, al moet je nooit de kwaliteit uit het oog verliezen.