Een leaseauto, veel mensen hebben de overstap al gemaakt, maar waarom? Een auto leasen gebeurt al jaren, maar tegenwoordig leasen ook steeds meer mensen een elektrische auto. Wanneer je kiest voor een leaseauto beperk je ook het financiële risico.  Je hoeft namelijk niet in een keer een groot bedrag uit te geven aan een nieuwe auto. Vandaag lees je of een elektrische leaseauto iets voor jou is.  

Lage bijtelling  

Als je een leaseauto hebt krijg je ook te maken met bijtelling. Dit is een maandelijks bedrag wat je moet betalen.  Voor diesel of benzine leaseauto betaal je maandelijks 22% bijtelling. Dit is best wel veel als je kijkt naar elektrische auto’s, want bij elektrische leaseauto’s is het bijtellingspercentage maar 8%. Dit scheelt dus ook voor de portemonnee en je draagt ook nog je steentje bij aan een beter klimaat.  

Hoeveel kilometer kan ik rijden? 

Dit is altijd moeilijk te zeggen. Wanneer je sportief rijdt wordt de actieradius ook snel minder. Er zit ook verschil in auto’s. Zo kun je bijvoorbeeld met de Hyundai Kona electric 484 kilometer rijden. Het weer speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Met tegenwind zal de actieradius ook snel teruglopen. Wanneer je op vakantie wil kan dit ook prima met een elektrische auto. In de navigatie kun je namelijk instellen om de hoeveel kilometer je wilt opladen. In het buitenland zijn er namelijk ook ontzettend veel laadpalen. 

Opladen van een elektrische auto 

Het laden van een elektrische auto kan tegenwoordig overal. Veel mensen hebben thuis een laadpaal. Dit is echter geen goedkoop grapje, want de prijzen variëren van 500 tm 2500 euro. Openbare laadpalen waren een paar jaar gelden erg schaars, maar schieten tegenwoordig uit de grondJe hoeft er dus niet per se een laadpaal aan te schaffen. Er zijn ook bedrijven die laadpalen bij het kantoor hebben. Als je een lange reis wil maken zijn er genoeg openbare laadpalen door heel Europa te vinden. 

Tot slot  

De prijzen van elektrische leaseauto’s variëren ook sterk. Voor bijvoorbeeld een nieuwe elektrische Porsche betaal je de hoofdprijs. Je kunt er ook voor kiezen om een Kia e-Niro te leasen. Dit scheelt je op maandelijkse basis ook veel geld.