“Fake news.” Het is overal om ons heen. Natuurlijk is dit iets dat er altijd al wel geweest is, alleen is het anno nu meer dan ooit tevoren zichtbaar. Dankzij het internet (en niet in de laatste plaats social media) verspreidt “nieuws” zich met razendsnel tempo. Aan de ene kant is dit mooi: wanneer het legitiem nieuws betreft. Maar het heeft ook een schaduwzijde. Kijk maar eens wat fake news heeft gedaan met de beeldvorming rondom de Amerikaanse verkiezingen of COVID-19.

 Maar hoe zit het met wedden in tijden van fake news? Op dit moment is het belangrijker dan ooit tevoren om te fact checken, juist wanneer andere partijen dit niet doen. Je wordt bestookt met informatie, ook via sites van veel bookmakers. Maar wat is waar en wat niet?

 Blijf kritisch

Blijf kritisch is het beste advies dat wij kunnen geven. Geloof niet alles wat je leest, maar vraag je af wat je leest en vooral ook: waar je dit leest. Als je meegaat op alle voorspellingen van “kenners”, is de kans groter dat je van een koude kermis terugkomt dan dat je werkelijk succes boekt.

 Kijk maar eens naar een aantal dingen die je de afgelopen maanden op diverse kanalen hebt kunnen lezen. Hoeveel cryptovaluta zouden er nu al geëxplodeerd zijn? En is het aandeel van Tesla inmiddels niet al tien keer onderuit geschreven? De waarheid is anders. Fake news wordt niet altijd met slechte intenties gecreëerd. Soms is het ook gewoon een resultaat van onkunde.

 Verdiep je in waar je op wedt of investeert

Wil jij ergens op gaan wedden of investeren in iets volatiels als cryptomunten? Lees jezelf goed in, verdiep je en blijf kritisch op waar je geld op inzet. Kijk ook goed naar wat bookmakers zeggen. Ook dit biedt geen zekerheid, maar te midden van alle fake news, reflecteren bookmakers op de meer algemene tendens. Ook als het gaat om uitleg quoteringen. Zij opereren niet in een bepaalde bubble.