We weten allemaal dat een overzichtelijke boekhouding belangrijk is. Vooral als je je eigen onderneming hebt, is het belangrijk overzicht te hebben in wat er binnenkomt en uitgaat. Veel mensen hebben hier geen tijd voor, dus stellen dit uit. Maar waarom is dit nou belangrijk? En wat zijn de gevolgen als je je niet regelmatig bezighoudt met de boekhouding?

Dit zijn de gevolgen

Wanneer je je boekhouding niet uitbesteedt en alles zelf doet, kan het nog weleens voorkomen dat je hier geen tijd voor hebt. Of nog beter gezegd, dat je hier geen tijd voor maakt. Je bent vaak al druk genoeg met je eigen business, dus de boekhouding komt er dan een beetje bij. Het gevolg hiervan is dat het werk maar blijft opstapelen en je daardoor met nog meer tegenzin moet beginnen aan de boekhouding. Het is belangrijk om een overzicht te houden.

Veel facturen hebben een betalingstermijn en als je niet betaalt voor dit termijn verstreken is, wordt het bedrag hoger. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Er zijn verschillende handige online boekhoudingssystemen waar je je boekhouding overzichtelijk in kunt verwerken.

Plan een dag voor de administratie

Door een dag te plannen voor je administratie zorg je ervoor dat je er ook echt mee bezig gaat. Die dag is speciaal ingepland voor de boekhouding. Op die manier houd je de werkzaamheden goed bij en kun je hier je afspraken omheen plannen. Het uitstelgedrag zal dan ook minder zijn en het belangrijkste: hiermee voorkom je extra kosten.

Weg met de stress

Je wilt je natuurlijk volledig focussen op je eigen onderneming en niet met de boekhouding. Door de werkzaamheden bij jezelf neer te leggen, belast je jezelf met stress dat niet nodig is. Stress is helemaal niet goed voor je. Zorg daarom dat je je administratie op orde hebt. Door het steeds uit te stellen, blijft het je achtervolgen en dat levert stress op. Heb je je administratie overzichtelijk? Dan heb je overzicht in je hoofd. Je administratie kun je natuurlijk ook uitbesteden, zo kun je de salarisadministratie in Groningen uitbesteden, maar ook je loonadministratie in Groningen.

Door uit te besteden ontzorg je jezelf en loop minder het risico op het maken van fouten.