Vrijwel iedere Nederlander koopt wel eens online producten. Zeker nu veel winkels door de coronacrisis maar beperkt open zijn, zoeken veel mensen hun heil bij de online winkels. Maar waar je in een echte winkel qua betaalmethode vaak alleen kiest tussen contant en met de pinpas betalen, zijn er online nog veel meer betaalmogelijkheden. Welke kun je dan het beste kiezen?

Internetbankieren

Online betalen via internetbankieren is onbetwist de meest gekozen betaalmethode in webshops. Hierbij vindt er in een betaalscherm binnen een beveiligde omgeving een SEPA-overschrijving plaats tussen twee bankrekeningen. In Nederland gebeurt dit meestal via iDEAL, de bekendste online betaalmethode in ons land. In het buitenland zijn weer andere soorten bekender, zoals Bancontact in Belgiƫ en Giropay en SOFORT in Duitsland. Betalen via internetbankieren is veilig en makkelijk.

Kaartbetaling

De meest wijdverspreide betaalmethode ter wereld is ongetwijfeld de credicard. Met je Mastercard, Visa en American Express kun je overal ter wereld wel betalen. Zo is het ook online: wil je een product bestellen in een buitenlandse webshop, dan is de creditcard een veilige methode om mee te betalen.

Walletbetaling

PayPal ken je vast wel. Dit is een voorbeeld van een walletbetaling, waarbij je betaalt vanuit een virtuele portemonnee waarop je zelf geld kunt zetten. Het voordeel hiervan is dat je niet overal op het internet met je bankgegevens te koop hoeft te lopen. Ben je gesteld op je privacy, dan is betalen via een wallet zoals die van PayPal, Amazon Pay of Apple Pay een aanrader.

Achteraf betalen

Achteraf betalen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Voor jou als consument zitten er namelijk behoorlijk wat voordelen aan. Je kunt de producten die je bestelt bijvoorbeeld thuis eerst even goed bekijken voordat je ze definitief betaalt. Bekende aanbieders hiervan zijn AfterPay, Klarna en Billink.

Gespreid betalen

Bij gespreid betalen betaal je het aankoopbedrag in termijnen, bijvoorbeeld via In3, SprayPay of CreditClick. Dit is vooral handig bij het online kopen van hele dure producten. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine of een nieuwe bank.