Het spelen van online games is tegenwoordig heel erg populair. Je hebt dus ook veel verschillende games op dit moment. Doordat er zo veel verschillende games zijn is er ook veel afwisseling. Dit vinden veel gamers erg leuk. Ook is er tegenwoordig bij iedereen bijna goed internet om te kunnen gamen. De leukste games zijn namelijk als je online kunt spelen met of tegen andere mensen. Deze mensen spelen het spel dan over de hele wereld. Het kan dus voorkomen dat je tegen iemand in Spanje speelt als je in Nederland speelt. Dit maakt het dus ook erg leuk voor veel mensen. Wil je dus ook een leuk spel spelen zoals agar.io kijk dan eens op deze site https://www.iogames.nl/agar-io/. Veel games die zijn al erg populair. Alleen je hebt ook games die opeens populair worden. Het is eigenlijk niet bekend waarom deze games ineens zo populair zijn. Deskundigen zeggen dan ook dat het spelen van deze games je een bepaald stofje krijg in je hersenen. Dit heeft te maken met dopamine. Dit is voor veel kinderen een belangrijk gevoel. Het doet namelijk iets in je lichaam. Het activeert dingen waardoor je blij wordt. Het kan zelf zo dusdanig geactiveerd worden dat je het gevoel weer wilt voelen, maar wanneer krijg je het. 

 

Dagelijks een game spelen

 

Je maakt dopamine aan wanneer je een beloning krijgt voor iets wat je hebt gedaan. Dit hoeft dus niet per se door games te zijn. Het gevoel kan zelf zo lekker zijn dat je er aan verslaafd raakt. Dit kan al met een heel simpel voorbeeld. Bijvoorbeeld door het halen van een dagelijks doel, sporten in de morgen of juist iets heel anders zoals sparen van geld. Een bepaald bedrag op je rekening zien waardoor je een lekker gevoel krijgt. Er moet dan ook altijd een beloning tegenover staan. Doordat ze dit in de game hebben zitten willen mensen het ook blijven spelen. En dit is natuurlijk iets wat ze graag hebben. Als er namelijk veel mensen zijn die het spel spelen blijft het ook populair. Alleen moeten ze de leeftijdsgrens niet vergeten natuurlijk. Als je namelijk een game wilt spelen moet je een bepaalde leeftijd hebben. 

 

Bij online games is dit nog vaak erg lastig te controleren. Als je namelijk een spel koopt bij een fysieke winkel dan wordt er goed op de leeftijd gelet. Daarom zie je vaak dat games met een hoge leeftijdsgrens wordt gekocht door de ouders. Dit is dan de keuze die door de ouders wordt gemaakt. Hier kan een maker niks aan doen, Ouders kunnen dan ook niet zeggen dat het kind het niet mag spelen. Ze kopen het namelijk voor het kind. Natuurlijk kopen ze het vaak pas als ze denken dat het kind er klaar voor is.