Als startende ondernemer kan een accountant van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. De volledige financiële administratie is namelijk niet zomaar iets en fouten in de verwerking kunnen vervelende gevolgen hebben. Het is daarom handig om de samenwerking aan te gaan met een goede accountant zodat jij je handen volledig vrij hebt voor de kern van het bedrijf. De financiële administratie is dan geen pijnpunt meer en het kan daarnaast andere financiële voordelen opleveren. Toch is de zoektocht naar de perfecte accountant voor jouw bedrijf niet heel gemakkelijk. In dit artikel worden alle belangrijke afwegingen rondom een accountant besproken.

De voordelen van een accountant voor jouw bedrijf

Zoals in de voorgaande alinea werd beschreven, geeft een account rust aan de onderneming. Je kunt je weer volledig focussen op de werkzaamheden die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Daarnaast krijg je meer inzicht in alle cijfers. De accountant zorgt voor een up-to-date overzicht en zorgt ten alle tijden dat de cijfers correct en actueel zijn. Efficiëntie is een ander bijkomend voordeel van een accountant. Iedere transactie wordt gekoppeld aan het boekhoudprogramma en daarmee kun je alles ook gemakkelijk herleiden. Dit brengt ons gelijk naar het volgende voordeel: bereikbaarheid. Gezien het feit dat alle transacties en financiële gegevens overzichtelijk zijn verwerkt, kun je dus alles ook binnen no-time terugvinden. Sta je aan de vooravond van een belangrijke beslissing met eventuele financiële gevolgen? De jaarrekeningen of andere aangiftes kun je gemakkelijk gebruiken om de toekomst van je onderneming te onderbouwen.

Bijkomende ondersteuning

Een professionele accountant helpt je niet alleen met de financiële verwerking maar kijkt ook verder. Zijn er mogelijke kansen die van waarde kunnen zijn voor jouw onderneming? De accountant werkt proactief en ziet een financiële ontwikkeling vaak al vrij snel in het proces. Een goede samenwerking met de accountant werkt dan ook zeker zijn vruchten af. Daarnaast kun je ervan uitgaan dat de cijfers de werkelijkheid vertellen. Heb je een financieel mindere periode? De cijfers liegen in ieder geval niet.

De perfecte optie voor jou

Ben je opzoek naar een proactieve accountant? Dan ben je bij Stolwijk Accountants aan het juiste adres. Stolwijk Accountants is ten alle tijden bezig met het bijhouden van jouw cijfers. Zo is een actueel, correct overzicht van jouw financiële huishouding altijd gegarandeerd. Daarnaast werkt deze accountant uit Haarlem graag met een persoonlijke aanpak. Afspraken worden bij voorkeur face-to-face gemaakt en directe communicatie is dan ook vanzelfsprekend.