Wil je graag een nieuw product of dienst lanceren? Of een evenement of gebeurtenis? Dan is dat een mooie aanleiding om een promotiefilm te laten maken. In deze blog leggen we je graag uit hoe een promotiefilm laten maken werkt en wat er allemaal bij komt kijken.  

Wat is een promotiefilm? 

Met een promotiefilm kun je je dienst, product of evenement promoten. Hierdoor komt het echt is de schijnwerpers. Het doel is om de doelgroep te prikkelen om en te overtuigen dat zij dat nodig hebben. Dit kun je laten zien via verschillende communicatiekanalen zoals je eigen website, social mediakanalen of op een beurs.  

Wat is het verschil met een bedrijfsfilm? 

Een promotiefilm wordt vaak verward met een bedrijfsfilm. Echter zijn het twee verschillende video’s waarbij een bedrijfsfilm wordt gebruikt om iets meer over het bijbehorende verhaal van het bedrijf wordt verteld. Mocht dit jouw doel zijn, dan kun je overwegen om een bedrijfsfilm laten maken. Een promotievideo wordt over het algemeen ook gebruikt als gesponsorde content op social media, als commercial op televisie of als advertentie in YouTube filmpjes.  

Wat zijn de kosten van een promotiefilm? 

De kosten van een promotiefilm kunnen erg uiteenlopen. Dit hangt allemaal van je wensen af. Wordt er bijvoorbeeld op verschillende locaties gefilmd? Wordt er gebruikgemaakt van een professionele voice-over? Moet er muziek bij? Worden er geluideffecten toegevoegd? Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk 

Hoelang duurt het om een promotiefilm te laten maken? 

Van start tot oplevering kan het wel een aantal weken duren om een promotiefilm te laten maken. Voor een goede promotiefilm is een goed voorbereidingstraject nodig. Dit duurt meestal al 1 tot 2 weken. Vervolgens zijn de opnamedagen op locatie waar alle beelden kunnen worden geschoten. Hierna worden alle beelden gemonteerd en kan een promotiefilm meestal binnen een week worden opgeleverd.