Blog

4 redenen om te investeren in Ethereum

Waarschijnlijk ben je wel bekend met Bitcoin, de grootste digitale munt van de wereld. Maar weet je ook wat Ethereum is? Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, maar is tegelijkertijd een stuk minder bekend dan Bitcoin. Toch is deze munt ontzettend geschikt om in te investeren. In dit artikel lees je waarom dat zo is.

Wat is Ethereum?

Laten we eerst nog eens wat duidelijker uitleggen wat Ethereum precies is. Hierbij moet je allereerst het verschil weten tussen Ethereum en Ether. Men denkt namelijk nog wel eens dat Ethereum de daadwerkelijke cryptocurrency is, maar eigenlijk is dit Ether. Ethereum is het platform/netwerk, gebaseerd op de blockchain technologie, waarop Etherbetalingen draaien.

Op Ethereum draaien ook zogeheten smart contracts. Hiermee bedoelen we contracten die, zodra ze voldoen aan bepaalde specifieke voorwaarden, automatisch worden uitgevoerd. Het kenmerk van deze contracten is dat ze ontzettend goed zijn beveiligd. Kort gezegd is Ether dus een betaalmiddel dat volledig is te programmeren.

Waarom moet ik investeren in Ethereum?

Nu je weet wat Ethereum precies is, is het belangrijk om te weten waarom het nu zo slim is om erin te investeren.

  1. Na Bitcoin is Ethereum de populairste cryptocurrency ter wereld. Er wordt dus ontzettend veel in geïnvesteerd, waardoor de koers van Ethereum de komende jaren naar verwachting nog flink zal stijgen. Een zeer goede belegging dus!
  2. Ethereum is geavanceerd en veelzijdig. Het is veel meer dan een valuta: zoals gezegd beslaat het een heel platform waarop apps en contracten draaien.
  3. Veel grote spelers uit het bedrijfsleven investeren al in Ethereum, waaronder veel Fortune 500 bedrijven. Als het gaat om digitale valuta is dit uniek. Je kunt wel begrijpen dat deze grote investeerders de koers alleen maar zullen doen laten stijgen.
  4. De ontwikkelaars van Ethereum behoren tot het neusje van de zalm. Het platform steekt dus ontzettend goed in elkaar. Daar komt nog eens bij dat van alle ontwikkelaars van Ethereum, in tegenstelling tot bij veel andere cryptovaluta zoals Bitcoin, de identiteit bekend is. Ook dit wekt natuurlijk vertrouwen.